Gezonde zalm-quinoa-zoodles

2 personen

1u25

Voedingswaarde

Energie

638 kcal

Koolhydraten

60 gram

Eiwitten

41 gram

Vetten

26 gram

Recept

Meng alle marinade-ingrediënten in een kom.

Bedek de zalm met de marinade en laat het 1 uur staan.

Verwarm de oven voor op 250°C.

Terwijl de zalm marineert, maak je van de courgette noedels.

Verhit 1/2 el olijfolie in een pan op middelhoog vuur.

Fruit de knoflook 1-2 minuten.

Voeg de zoodles toe en bak 3-4 minuten, meng er dan de gehakte zongedroogde tomaten door.

Breng op smaak met zout en peper.

Leg de zalm op een bakplaat en bak gedurende 7 minuten.

Laat de zalm even rusten.

Roer het bakvocht door de quinoa.

Serveer de quinoa en de courgette-spaghetti op borden en leg de zalm erbovenop.

Ingrediënten

2 zalmfilets (elk 125 g)

100 g quinoa, gekookt

1 courgette

1 teentje knoflook, geplet

70 g zongedroogde tomaten, gespoeld en fijngehakt

Marinade

2 el tamari

½ el olijfolie

½ tl zoete paprika

½ tl hot paprika

1 el rijstazijn

1 tl honing

1 el zwarte sesamzaadjes

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest