638 kcal
60 gram
41 gram
26 gram
Meng alle marinade-ingrediënten in een kom.
Bedek de zalm met de marinade en laat het 1 uur staan.
Verwarm de oven voor op 250°C.
Terwijl de zalm marineert, maak je van de courgette noedels.
Verhit 1/2 el olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
Fruit de knoflook 1-2 minuten.
Voeg de zoodles toe en bak 3-4 minuten, meng er dan de gehakte zongedroogde tomaten door.
Breng op smaak met zout en peper.
Leg de zalm op een bakplaat en bak gedurende 7 minuten.
Laat de zalm even rusten.
Roer het bakvocht door de quinoa.
Serveer de quinoa en de courgette-spaghetti op borden en leg de zalm erbovenop.
2 zalmfilets (elk 125 g)
100 g quinoa, gekookt
1 courgette
1 teentje knoflook, geplet
70 g zongedroogde tomaten, gespoeld en fijngehakt
2 el tamari
½ el olijfolie
½ tl zoete paprika
½ tl hot paprika
1 el rijstazijn
1 tl honing
1 el zwarte sesamzaadjes